Thursday, November 4, 2010

jOm BranaK...da KrONoLogi

15 Oktober 2010

5.45 pagi
terbangun awal pagi..rasa nak ke tandas
skali ketuban dah pecah..gile lah!!!
kejut abang..dan abang mula buat episod kalut dia
sebok packing barang ajak balik kelantan ape maksud???
Aliff dah bangun, sebok main air ketuban y penuh kat lantai
sambil jerit air, air!!! pagi2 buta..nasebla rumah ku

6.00 pagi
baru teringat ma pesan dulu2 sblm g spital bersihkan diri
sempat mandi basuh2 pakaian sket lepas tu blur
tak reti camna nak tahan ketuban dari terus meleleh
seb baik dapat kontek abah...diorang kat cameron highland
ma suruh g spital...bawak barang ape patut
diorang akan turun dari cameron ke raub

6.30 pagi
hantar Aliff ke umah pengasuh dulu
sian plak tgk budak tu meraung tak nak kena tinggal
abang anta ke spital Raub
duk spital baru sedar buku merah tak de
abang dah kalut....balik umah carik
nurse dah suh tukar pakaian spital..tak rasa sakit g
air ketuban still kua...penuhla kat lantai spital tu plak
sian makcik cleaner nanti nasibla..
sebab tak sakit diorang suh pergi sane sini sendiri
merata-rata air ketuban tu berkecah

7.15 pagi
abang datang balik, bagitau tak jumpa buku merah
nurse2 dah bising2 dah...teringat kot tinggal kat pejabat
seb baik ade sorang staff nak bangun pepagi buka pejabat trima kasih!!!
abang kua balik dengan muka nak marah dan panik
opes agk jauh..abesla kata ku dalam ati
nurse suh naik atas katil..nak amik bacaan CTG

8.00 pagi
abang datang dengan buku merah
nurse bagi tengok isteri die yang still panik
sbb luar dari plan..kena bersalin spital kerajaan hahaha!
abang amik barang2 beharga..tinggalkan hp je
baru igt tak makan seharian dari semalam
lapar dan haus gile...minta nak makan
abang kua lagi..

8.20 pagi
nurse ke staff nurse eh???tak kenal lak
ape2 jela eh..datang cek jalan dah 3cm die kata
abang datang bawak makana, air dgn roti
nurse kata tak leh makan dah,kena puasa dah
air mate dah meleleh..dah la abang kena duk luar
doktor datang..doktor lelaki daaa, alahai!!!!
cek jalan lagi..dah 6cm..baby ada masalah
jantung baby lemah dah baby dalam kedudukan berpusing
suspek hand presentation...kena hantar temerloh, mungkin bedah
air mate dah macam air bah

8.45 pagi
mesej abang...bagitau pasal baby
doc datang kata kena tunggu ambulans sampai
minta suami siapkan ape patut nak ke temerloh
dan abang keluar lagi.....

9.15 pagi
ambulans dah sampai..
doc kata yang paling laju dgn driver plg pantas
gile!!!! matila naik ambulans..sure mabuk piki ku sempat g piki
msg abang kate ambulans dah nak pergi..minta ikut blkg
msg ma abah bgtau kena hantar ke temerloh
minta ampun maaf..takot woii!!!
dipakai topeng oksigen...


*to be continued...sbb kesah dalam ambulan lagik best

3 comments:

  1. Salam she...
    Suspen tol baca citer she nih..
    Akak doakan selamat sume k...she n baby.. banyak2 doa pada Allah...

    ReplyDelete
  2. kalo naik ambulan paling laju, sah2 konar sehabis lipat nih!!

    ReplyDelete
  3. kak fzi : seme slamat kak...harap tak dela side efek ke sound efek ke slepas ni..

    qas : weh..mmg laju weh..misi y sorag tu siap mabuk2 nak muntah.sabar jelah

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)