Wednesday, November 17, 2010

jOm BranaK...dE nexT EdItiOn

lepas bersalin 10.10pagi tu..jenuh la nak menunggu orang datang menjahit luka kat bawah tu... weh...igt jahit bawah tu cam jahit kelim baju???hoh...rasa dah seram sejuk badan duk nunggu diorang datang. dah pukul 11pagi gitu baru la ade sorang kakak misi ni datang menjahit.

akak misi : dik..maaf lambat ye...

saye : tu la..nape lambat sangat. dah sejuk2 badan saya ni kaki ngadu besa la

akak misi : maaf la dik...banyak pulak patient ari ni

diam jela..malas nak cakap ape suda diwarning sbenornya..hahaha

akak misi : ni saya suntik ubat bius ni...nnti saya jahit ya

saye : oh ade bagi bius ke???

akak misi : ade...kalo tak bius sakit la dik

dalam hati lega la sangat sebab ade bius. ade org kate spital gomen ni tak de bius membius. okeh dah lepas cucuk tu akak tu menjahit la..uiks!!!! sakit la weh...tak rasa cam dibius pon

saye : kak...betul ke dah bius ni???sakit je..

akak misi : dah dik...kalo tak bius lagi sakit

iyo ko???rasa was2 la plak...sebab mase bersalin first dulu tak de lak gini. still...diamkan diri. mak dah pesan, jangan banyak songeh kalo g spital gomen ni...kalo tak masak la korang!!!!
tetiba........

saye : kak sakit kak sambil tangan dah menepis kiri kanan

akak misi : maaf dik...jahitan tetas...rahim adik ni lembut sangat..nanti saya buka balik jahit balik ya...

haaa...itulah cherita nye...gile sakit!!! diorang bagi topeng gas tu pun sakit g. kunun kalo sedut gas tu kira sampai lima je leh ting tong dah, tak de makna nyer. kira sampai lima tapi kali dengan enam tak de ting tong ape eh!!! belum g time nak masuk ke wad ape seme...tp tak pela, seme dah selamat. kepada yang wish ape seme, tak leh nak balas. blog ni pun auto post..ni ehsan adik guna buruk-ben diorang...inilah naseb orang dalam pantang hahaha....

2 comments:

  1. gile lama dia tingglkan b4 jahit.....giler babes..aah...even gov pon akan bagi bius...dekat bibir V tu...pas letak bius pn still rasa sakit..

    ReplyDelete
  2. cik ami...tu la pasal..ade makcik tu staff nurse tp spital lain la..die bsing2 dalam tepon sbb die kata nnti hilang darah banyak..betul eh??sbb mmg lepas tu nak pitam je..jalan pun tak bleh...asek nampak bintang je..
    tp bius gomen still rase sakit sgt, kalo private tak dela sakit ngat...rasanya sbb dah lame kot terbiar.mase dulu tu sakit branak tak ilang g so tak rasa ngat sakit time jahit tu

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)