Saturday, November 20, 2010

gOMen vS SwaStA

1) staff wad
staff spital gomen kurang mesra sket, tapi ade y baik.siap leh tolong slimut dan angkat pagar katil g...ale, spital swasta jarang la nak jumpa staff...kalo jumpa pon kejap je..tak dan nak sembang pe pon

2) staff bilik bersalin
lebih kurang je kot. leh je diorang dibawa berbual gelak2 brcerita ape...

3) dokter
of kos suke swasta sebab doc swasta lemah gemalai sket...dan y penting diorang PEREMPUAN!!!
4) wad
kureng wad gomen sebab tak bagi peneman.patut dibenarkan sorang waris menunggu.bersalin bukan macam sakit demam weh...bak kata orang, kalo prempuan ni takat demam2 diorang leh gagah diri lagi..ni bersalin weiii....contoh nak g tandas dah la jauh, nak kena tunggu staff yang teman plak???dengan staff kureng, mmg naya la....kurang2 ade someone menunggu tu leh la orang yang bersalin ni brehat kejap.baru lepas abes tenaga nak kena jaga baby ape lagi...tangan pun gigil lagi tau

5) bilik bersalin
nak same je. cuma spital private dulu tu seme staff prempuan...tak de lelaki.memang la orang kata dah sakit tak de ingat malu ape dah..eh, ai sakit2 sempat g ingat malu tau????

6) makanan
hehehe...mane2 spital tak pernah sntuh makanan diorang pun.sebab mak tak kasi makan.. makanan eksklusif berpantang disediakan oleh mai ibu..hahaha..tp air milo spital swasta lagi best dari spital gomen..hehehe

7) kemudahan
kalo private bilik air tak kongsi tu best..dah la dekat sket.ni jalan kepit2 nak g tandas, kena tunggu giliran lagi.nak pitam rase...spital gomen tak leh cas henpon tau???sangat seksa...kalo henpon tu sempat dicas tak pela..kalo terbranak cam ai ni???

8) bayaran
sure la menang gomen..ini anak rm3 je tau hahaha...gumbira hati mama ya aneeq???padan la dengan sakit die makcik wehhh

*apepun sakit semua padan la dengan harga die kan...dan syukur sangat sebab selamat dah.sakit bersalin semua sama...atas kita la kan nak terima macam mana. ade orang lagi azab sakitnya, ni kira dah ok dah.ingat ayat kande..kira tu kifarah dosa dah ler..hehehe

6 comments:

  1. Salam she...
    Akak tiga tiga baby bersalin kat spital gomen... :)

    She... tahniah dengan kelahiran baby boy hari tu.. moga membesar jadi anak yang soleh...aminn :)

    ReplyDelete
  2. kak...sy y memula lu private...anak sulung kan...duit ade lebih g kunun nyer..hehehe
    dah skali try gomen,tak rasa takut ape dah..ari tu je cuak bebukan...
    amin kak...moga2 gitulah hendaknya...moga masin mulut akak juga.. :)

    ReplyDelete
  3. Dan beza jugak dr wad kelas 1,2, dan 3..

    Mula-mula pergi wad biasa (low risk), garang misi-misi dia.. ni kan campur sape2 ..

    Lepas beranak ditempatkan kelas 1 (walopun bilik kongsi 4 org), da baik sikit misi nye..

    Lg bagus kalo kenal org dalam. Mak haritu ada sister kt spital tuh.. dh sister ni kan pangkat tinggi dalam nurse2 nih..

    Dengan mak2 sekali dpt hormat tau! kekekekke

    ReplyDelete
  4. qas...gitu eh???mase bersalin ari tu die ade tny keje ape...dah cakap penolong pegawai tp diorang silap dgr pegawai...lepas tu duk bisik2 sesama diorang..siap cakap g,jangan buat komplen ya...service pun laju sket..hahaha

    ReplyDelete
  5. haha...macam2la dunia ni...kebanyakan tgk pangkat dan darjat kebendaan...akhirat pun sama,tp tgk pangkat dan darjat iman dan amal

    ReplyDelete
  6. park chick jgn la kata gitu...saya tak gitu..alahai

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)