Thursday, April 2, 2009

jom makan2...(untuk baby je ler..)

sebok sesangat lately..but mase rehat sejam ni ku guna la nak add resepi untuk baby kan.patut dah lame dulu dah buat kan..huhuhu...tak pe..better late than never kan? ni nak bagik resepi nak wat biskut teether baby..well..ade orang senang beli Farley Rusk ke ape sewaktu dengan nyer untuk anak diorang...terpulangla...bukan pe, for all mum and dad outhere...plese plese plese..tgk la kandungan (seeloknya ingredient die same) benda2 nak bagi kat anak.baby bawah setaun tak elok diperkenalkan kepada manisan same de gula ke ape ke...kecuali tu gula asli die macam dalam buah ke ape...tak ingat brp rate gula yang ptut kita jaga..tp sebolehnya jauhkan la.skrang penyakit bukan2...so bia la bersusah sket skrang...huhuhu...ni nak ajarin buatin biskut teether untuk baby.mgkin ade yang dah tahu benda ni...ale, benda simple je...harap mencuba..

biskut teether baby
bahan-bahannya..
- tepung gandum
- nestum beras kosong
- susu baby (tak kira la jenama pe..nak add susu ibu lagik bagus)
- jus buah2an...(buat sendiri tau bukan yang beli)

cara2....
tambah je semua bahan dan uli ..agak2la rasa die tu sedap2 leh uli mean tak lemik sangat tak paroi sangat kira ok la..nak bagik sukatan? payah la...kite ni masak tak pakai sukatan...main agak2 je...then bila dah uli..terap ke buat le bentuk kesukaan and mudah anak nak makan...then bakar kan..........leh dimakan...senang kan...nantila...lau ingat amik gambar bila buat lagi biskut ni.. akan di add kat blog ni..ape pong...selamat mencuba

No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)