Saturday, September 15, 2012

Coti Nan Sekerat Hari

 Orang lain cuti 3hari mau jalan jengjauh. Kami tak dapat laaa... Cikgu sebok manjang. Lepas dia balik skolah duk ajak g bercoti-coti ke Cemeron nuh.. Ai tak kesah. Hehehe.. Janji jengjalan sian gak kat hero-hero tu duk memekak sepanjang hari dalam rumah. Kejap pon kejap la.. Lepas tu Cikgu ajak makan steamboat. Lapar kata eh...elesss...


Padahal abang memang nak makan steamboat kan kan kan?? Kami makan kat sini. Tepi Hotel De La Fern. Original Charcoal ape tah nama eh... Ni kali ke empat ke kelima eh kami makan sini. Okes jom layan gambar.

 Aneeq tengah tengok menu...baik je kan kan kan. Aliff kalo suruh bergaya amik gambar gitu la ha..Buat muka petak tu
 Okes, Aneeq dah stat dah. Tak sampai semenet die dah mula perangai die dah..
 Masuk dalam kusi baby ni pon tak jadi haa....puas la pujuk dengan macam2 benda. Sudu, hp, daun, kucing..sampai budak kedai ni siap bawakan strawberi nak suh die duk diam... Ade sepet ni kesah?? Hohoo..

 Ini antara barang-barang bakal dilahapkan kami... Ai yang tak lapor duk sini sejuk2 tetiba lapor...Dahsat la.


Ai campak semua barang-barang Cikgu tukang kaup semua. Lapor sangat la tu..padahal dah makan nasi dah spinggan tu sebelum turun tadi.


Aliff sempoi..makan pakai tangan sampai kecut2 jari ha.. Dah kecut terus tak nak makan...Tengok jari die kedut-kedut  "Aliff dah tue ma.." Hahaha


Komen : Wah...nak komen komen lak. Sini dia cas RM23.00/pax kene amik min 2pax. Kami amik 2pax je cukup la untuk kami 4orang makan. Weh banyak la barang2 die. Tapi tak macam dulu. Dulu kuah die sedappp sangat. Kami amik tomyam kuah ni free-flow eh Dulu memang kick...Pedas pekat. Ni cair je. Barang2 pon banyak geng2 bola2. Benda yang macam scalop ke ape benda dah makin kecik jadi ha.. Udang pon dah tak fresh. Sotong pakai sotong hak besor warna oren sotong ape orang panggil yang slalu buat sambal sotong tu...bukan sotong kecik2 biasa tu. Tak sedap... Lagi komen, ade ke diorang letak barang2 mentah cam ayam  udang apa tu skali dengan mee mihun...seb baik telur basuh.. Huiii...tapi tetap licin sgala hehee

psssttt...tu la, orang ajak g makan BBQ steambot tak nak

No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)