Thursday, July 28, 2011

Saya Kuli-kutive

Minggu lepas sesangat buziz...ni buziz tahap tak tertanggung dek badan. Nampak ngat selama ni keje tak de sebok mana pon..huah huah huah. Well, ai keje gomen kan???Jangan jeles. Keje gomen memang banyak goyang kaki, korek idung ape Sila baca dengan nada Profesor Sentaphatimaknak  Bukan pe, ai paling tak suka kalo benda nak kene buat las-semenet. Kalo benda sikit2 tak kesah. Ini...hadoiiii...Pernah ngasingkan se-berpuluh-ribuan nama manusie? Asingkan ikut jantina, tahap umor, lokaliti, dan bla bla bla banyak die nyer pecahan... . Kalo diberi seme maklumat tu dalam bentuk Excell ke Acces ke, boleh gak ai godak2 guna ilmu yang tak seberapa ni. Ini maklumat tu dalam PDF...ke ada cara untuk pecahkan file PDF???Ai nak tauuuu....
Kalo kite tak de keje lain nak di buat ngadap die je, kira ok la jgak. Ini repot lain nak kene buat, persatuan still nak kene handle. Nak best pulak, ada sari tu pengasuh tak berapa sedap badan, nak ke spital buat check up. Kene la cuti, jaga hero berdua tu. Bosh ai ok je, tapi pesan ala-ala manja gitu "Tak pela, ngko duk la kat rumah tu. Tapi jangan lupa, profil tu siapkan. Minggu depan Jabatan nak "
Memula dalam hotak, wah..ini ala-ala kerja dari rumah. Best best..dulu mase JKR eh buat yang kerja dari rumah tu, ai dengki gile. Wei best pe kerja dari rumah. Online je tenet kalo nak ape-apa. Henpon kat tepi lappy. Skali...tak bleh. Ai ni memam jenis sengal gila bab nak buat kerja multi-tasking ni. Baru tengah kira-kira data, kam Aliff nak berak la, nak biskut la. Aneeq plak lagi la, elok je landing bergayut bebek haaa,tepon lak berdering tiap-tiap jam tanya dah siap belum, tak leh tumpu perhatian betul....Soul-sickness makcek...huwaaaa....

Ya, tapi ai berjaya siap kerja tu. itupun lewat 2hari dari tarikh-garis Kalo banyak bunyik lagi tak tau la. Dan harap2nya, tahun ni jadik la nak buat ehem2 tu, kalo ditunda ke tahun depan,makin banyak la ai kene ubah itu ini.
Dan yes...tahniah. Tensen-tensi tersebut  menaikan berat ai 3kg dalam mase sminggu.Ni camno nak bagi turun.. naik mudah. Turun sekian alam la...Alasang..hahaha

2 comments:

Dah tulis?? Terima kasih :)