Thursday, July 14, 2011

My Veri Own Fun Fact...

Sian sian sian...tak de orang nak buat fan fact pasai diri ai...so dengan poyo2 ai buat jer sendirik. Ape kesah..hahaha...pas tu kalo jap lagik ade kaum bising, kecoh tak puas ati ai sekeh sorang-sorang. Lom bagi peluang nak kutuk akak sendiri pon ta'mau ka??hahahah..tak pa tak pa..ku mengerti....miahahaha....

1) Suke bebel...
Well besa la. Mana ade orang puan tak suka bebel. Pulak kalo sulung ke ade yang tak suka bebel?? Rasa most sulung suka bebel la, best pe bebel. Bagi ai, bebel tu cara memindahkan ke-tensen-an tukang bebel secara psikologi kepada orang lain... :)

2) Sangat cenggeng
Tau cenggeng tu pe??suka nanges laa..Yup dari kecik sampai la beso kedangkung ni ha still mudah nanges. Hati sangat mudah mau usik. Dan, ni komen ai nyer kaum, kalo nanges sure nak peluk tiang. Hahaha...apekah??? Dulu cam tak caya..tp bila dipikir2 balik, haah??Ape hal asal nanges carik tiang??

3) No Nasi  I Die
Lauk sket tak pe...janji nasik banyak. Sari musti makan nasi. Lau tak lemah longlai je rasa badan. Sari nak kene makan nasi. Sket pon jadila...tak kesah ape jenis nasi janji nasi.

4) Cerewet
Ni nurun fiil En. Abah. Tapi sekarang dah agak kurang kot. Ada benda2 dulu saya sangat particular. Cara nak sangkut baju, susunan seme ada kod.

5) Suka tarikhkan barang
Ni hobi kot. Seme barang dalam rumah akan ade tarikh. TV, peti ais, tong gas, dapur, katil eh banyak la. Dalam peti ais pon saya label mana bahagian untuk apa. Eh, almari baju anak belum label tarikh

6) Saya tak suka barang kemas
Walopon akan ada yang kata saya ni jenis ladies2 awww... lembut gitu. Tapi ati ai bukan ade taman. Bukan jenis suka gelang-geling, rantai-rantau segala. Yang ada kat badan ni Pn. Ma bagi so dah die suh pakaid ari kecik. Tu jela..tu pon veri the minimalis la...

7) No bear, choco dan flower
Dari dulu tak suka seme benda ni. Saya tak suka bear, coklat dan bunga munga tapi ni la benda pertama Cikgu kasi memula 'kawan' dulu. Coklat cuma makan mase period, nak ilangkan mud swing tu.

8) Suka main game komputer
Owh...sangat suka, kalo yang time management lagi suka. In fact kat opes ni ai suplier unutk game komputer. Install siap2 dalam komputer bosh, akak krani ape..bia diorang ralik main same. Miahahaha...ale, game mudah2 tu je...

9) Suka komik
Sekarang je tak beli. Bukan pe, Cikgu larang. Die tak brapa suka. Tapi bagi lagi duit kadang2 untuk adik2 beli komik. Dulu pon pakat2 dengan adik-adik beli dan simpan elok2. Ade koleksi penuh Mutiara Naga, Misteri Naga, Dr. Slump, Penyiasat Remaja, Jenking Merah, Slam Dunk ape g..

Okeh...tak leh piki dah...tak pe..bagi can adik-adik lak bagi opinion untuk kutuk2 Lom lak..hokey??? Okeh..selamat mengenali sayaaaa...tetiba saya lak

2 comments:

  1. nak komik pe inche nizam???
    alam perwira pon ade..alahai lupe dah y komik jenis nipis2 tu.sbb kene sorok...bahaya untuk kapal2 kecil ;p

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)