Thursday, July 7, 2011

Aneeq 8bulan

mama adalah sangat sibok sepanjang bulan Jun dan Julai sebenarnya kes tangguh wat kerja,padan muka... sepatutnya entry ini dipos mase Aneeq umo 8bulan dah terlebih 3minggu daaa..huwaaaaa... dan ini muka Anneq 8bulan. Iye..die tetap shuwet laik cotton candy..
Still membebek dengan bebek mama,alhamdulillah...sekarang kalo kat rumah memang refuse lansung botol. Bebek aje..dan pantang tengok mama golek-terguling sure die akan datang check-in bebek.Gaya membebek pon dah banyak,kejap tertonggeng,kejap terkepit sini...agak menyusahkan mama. Awak tu kecik sayang, kam terhempet Mama-monster kam...Harapannya dapat mendadakan Aneeq ni sampai setahun. Syukur dah lepas tahap 6bulan dan sekarang memang aim untuk setahun. Actually, takut nak hadapi bulan posa. Sekarang susu pun cukup2 sajo,hmm...dah la lepas ngepam sure dahaga giler..hmmm, any tips??
Nampak secoet tu? Gigi sulung kua pada 13 Jun 2011...hahaha,time ni sangat la comei mamat ni. Cam Cowa...sape kenal cowa???ala..cite komik Jepun tu, drakula minum darah guna gelas tu..tengok pic tu,tapi ni je ade gamabr eh,tak femes eh komik ni??best ni...cite perkampungan hantu.Klaka gile...balik ni bukak gobok lama la baca balik puh jgn abah g bakar suda koleksi komik
Iini bukti mamat kecek ni dah leh jalan sengeng-sengeng. Kalo berpaut pada katil memang dah laju la,tolak guna menan abang Aliff tu still slow-slow takut-takut je,besa akan jatuh la...tp masalah budak ni, dah berdiri tak reti nak duduk. Nanges la die kat situ sampai ade orang amik duduk kan die...hesshhhh

-Sejak balik kampung hari tu dah tak nak tido dalam boyan dah. Asal nak tido nak bawah ketiak mak. Aiseh, kalo dalam boyan lama la sket die tido. Ni asal mama bangun die pon same bangun. Tak best..
-Makan selera...kadang dah kenyang pon still makan lepas tu membebek. Sampai ade satu tahap siap meleleh kua balik makanan die sesambil die melaju tu..kes perut penuh ngat
-Kalo tak makan bubur nasi besa tido tak lena ni besa malam la dan Aneeq tak makan nestum ya, dia akan loya. Hahahahaha...klaka je muka die lau bagi nestum,cam geli geli je
-Sangat suka panjat orang.Kalo ade orang tengah baring trutama lau menerap, memang kena panjat la.Tak kira la ape usia anda
-Kalo ada makanan dan dia tahu dia akan makan besa akan buat bunyi gini...nom nom nom cam bunyi orang dalam World Cafe fb lak makan
-Suka mandi. Kalo mandi dengan abah die lagi die suka abah die mandi lama,mama die mandi kejap je..hehehe..jimatkan air konon
-Nak suh hepi bawak naik motor/basikal akan sengeh abes lebar...tengah nages pon leh senyum.Padahal bukan gerak pon benda alah tu
-Tak reti duduk kalo dah berdiri. Akan berdiri gitu jela. Sampai sudah. Dah penat kam sampai gigil2 kaki tu haaa...kalo tak de gak orang tolong dia akan humban punggung gitu je janji leh duduk.
-Owh..duduk style lipat kaki belakang. Bajet Jepun la sangat mama mase peknen suka tengok korea la bukan jepun Kadang sebelah je lipat sbelah lunjur..ha,kalo gaya gini ade can nak terbalik
-Sangat suka bye bye orang...walopon bye bye nye selalu tak kene orang. Cium orang pon pandai, sampai senget2 muka nak cium orang.

owh..dah panjang..tak pe..simpan sket untuk Aneeq 9bulan lak,doa doa la keje cepat setel. Nak tulis blog cam besaaaaa.....besa tu makna nya seminggu sekali je update pon.. :p

No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)