Wednesday, January 26, 2011

LeLaki KeLAntAN KureNG...

'aku kalo nak kawen sok tak nak lelaki kelantan..kureng'
wat de name of the tiger betul ayat sentap dari sorang pompuan y tak payah la dikenali y plg best die tu asal kelantan juga,tak sedar diri nguh tak kesah la sesampah bagaimana sekali anda dengan mereka ini dan tak kesah la sejarah-masalah-silah dengan guy kelantan before but please dont judge mudah2 gitu terasa akak tauuu!!!hek hek tp kebanyakkan y kata gitu ended kawen dengan orang kelantan jugoo...trutama y kutuk kaw2 tu.. time g majlis kawen diorang memang sepanjang mase la senyum manis aje terukir kat bibir akak y comel ni.. cheit!! tunggu nak salam je dgn pengantin lepas tu saje purak2 tanya solan 'laki ngko orang mane yeerr???' dengan penuh sopan skali. dan kalo boley nak tny banyak2 kali jugak

1) lelaki kelantan ni tak open-minded/sporting
lelaki kelantan kalo kapel reti nak y dedah2 ape,dah kawen suh kita pakai elok2 kena baik2...ai ni moden,tak leh pakai tudung,migrain tau tak!!!
huk aloh la..diorang nak bertukar jadik suami baik pon salah.dolu mase kapel yerla,dosa tanggung sendiri2, skrg dah kawen die tanggung dosa bini lak.patut bangga pe
2) lelaki kelantan jenis dominan/ego
mana2 lelaki pun ade ego dia. terpulangla, pndapat sy tak perlu la TERlalu nak menyamaratakan derjat lelaki-prmpuan. tak salah kalo die dominan sbb mmg dah die laki...tak paham la
3) lelaki kelantan pemalas
err...takkan sbb kat pasar siti khadijah tu seme pompuan y berniaga so lelaki di cop pemalas kot???cuba pasar siti khadijah tu duk kat johor,selangor..sure akan ade statement lelaki johor,selangor lak malas kot..hahaha malas ni bukan sbb negeri die lahir la, kalo dah malas tu, lahir kat bulan bintang pon tetap malas.
moral die, cari la idea bernas sket kalo nak ngata pun,bia y logik akal sket okey???abang,sila bangga sebab back-up abang dah kira ni..hehehe..abang the best!!! ewah...

5 comments:

  1. hahahaha setujuuuuuuu but i like lelaki kedah..hihi

    ~akuhamba~

    ReplyDelete
  2. hahahahah. ms haku belajar kelantan dulu (SCIPP), haku pegi outing. Tgk lelaki kelantan hensem2 jugak. Bila pandang bawah (selipar), selipar jepun ngok ngek aje ngkooo.. Hmmppfff

    ReplyDelete
  3. any : stuju y tang mana tu???
    trima kasih dtg jeguk sini...aku hamba ni cam tahap2 tinggi bloger baru dikunjungi...rasa bertuah lak

    ReplyDelete
  4. qas : mmg gitu,so JEMMMMM..lg satu.diorang suka gosok2 perut..tak tau ape motif..hoh!!!

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)