Tuesday, October 2, 2012

Sbulan Punya Progress

04 Sept Hari 1 : Buat rangka/kotak rumah
05 Sept Hari 2 : Kerja korek mengorek lubang
06 Sept Hari 3 : Masukkan besi dlm lubang lagi+tuang simen
07 Sept Hari 4 : Still buat beam bawah
08 Sept Hari 5 : Again beam bawah
09 Sept Hari 6 : Ahad cuti
10 Sept Hari 7 : Buang kekotak beam
                         Sambungan paip air rumah dari paip JBA
11 Sept Hari 8 : Tambun tanah dalam rumah unt lantai rumah.
12 Sept Hari 9 : Still urusan buat lantai rumah
13 Sept Hari 10 : Tuang simen ready make buat lantai rumah
14 Sept Hari 11 : Tiang larik porch dan beranda naik
                           12 tiang rumah naik
15 Sept Hari 12 : Baki tiang rumah naik
16-19 Sept Hari ke 13-17 : Rest bagi simen keras katanya
20-25 Sept Hari 18-23 : Bata dan frame pintu naik
hak ni kami dapat grup slow  tapi okey gak lau tak mmg tak nyempat nak ubah pe2. Seb baik sempat tukar2 sket tang dapur tu haa..seb baik tu pon Cikgu suh utter bata dah naik dah sparuh
26-30 Sept Hari 24-28 : Rest lagi kata tokeynya...suh simen sebati dengan bata pulak
Hari lawatan tapak oleh YB Abah dan adik badik ai
01-02 Okt Hari 29-30 : Pasang kotak beam atas

Pic adalah pada 01 Oktober..malas nak upload hak lain jadi la ni kan hehehe..

Cikgu tak puas ati dengan repot ai buat kat dia. Padahal ai dah siap tunjuk pic atas tu kat dia tu. Rumah sekarang dengan tempat ni sehala je ke opis ai jadi tiap kali pergi balik keje even balik tghari ai akan singgah hover kam?? Pukul 6.30ptg tu die kua jugak2 dengan Aliff merempit dengan Bobo die tu. Dah balik tu sengeh je manjang. "Hoo...kotok beam atas baru naik. Hok buwat khijo  duo ore jah. Cino tu kato sebak kotok beam dok cukup dio pase hok mano ado jah dulu. Esok die pase lagi " Same la cam hak ai repot..bahsa je len. Hoh!!

No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)