Friday, February 18, 2011

MaseH KAh NgKO HenGaT??

prak prung prak...tetiba je rumah abah kalut lepas kata abang nak datang lawat Su Dam dengan mak ayah

pung pang pung..ma dah bebel2 suh siapkan barang2 dan kol abang suh belah sana bawak barang itu ini...jangan lupa bawak cincin sama???blurrr...

tik tok tik..tetiba ke KB dengan masa ade 45menet je nak carik cincin.still blur tp dah ma suruh kita yang blur ni ikut jela.duit cuma ade 150henget, lepas gaduh2 nangis2 pilih la cincin murah dan nipis tu.

klung klang klung...ma baru tringat tak masak ape orang nak datang,kalut bertempiaran adik2 g kedai mase tu keta abang dah depan pintu pagar umah..siap sekeh suh g mandi bersiap pe.suh pakai baju kebaya ma..pe hal lak??datang bukan ke nak tengok Su Dam yang 5bulan jenguk dunia tu ke???makin blurr...

pok pek pok...tetiba je adengan zirah pertama abang nak ucap trima kasih atas rekemen abah dgn lawat baby Su Dam jadik lain...

gung gang gung...cincin dah tersarung kat jari.rasa cam bodo ngat....pe kess????

masihkah abang ingat???asal niat lain kedatangan abang dah jadi lain sebab salah paham ma. sedangkan time tu hubungan kita dah hujung2 kuku daa..dengan tak sedia dan blur kita dah terikat....ingat tak bang??dengan majlis y koboi amat...tnpa hanatran,tanpa majlis,tanpa pakaian lawa2,tanpa solek2 tanpa orang ramai....

18 Februari.....Raya Cina, 4tahun yang sudah....ingat tak???aci kerat kuku abang lupa

itulah jodoh.....

2 comments:

  1. haku hengat..bdk bju ijau ngis kt sink..haha

    ReplyDelete
  2. chess.....trasa dipaksa la makcik
    tak shuke bnda tak plan ni...
    nengok la awak sok

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)