Tuesday, May 6, 2014

Akasyah 10 bulan



Almost 10 bulan..kejap je masa. Budak kecik dah 10bulan, dah pandai panjat-panjat dan menyusur tepi-tepi  dinding walopn kaki terketar2 lagi Kasyah ni jenis hati besar sikit so kene selalu pantau die. Nampak kecik tapi cita-cita tu lebih. Sekarang ni keje dia..



Iye..menolak walker. Bukan nak masuk duduk dalam tu. Lagi suka menolak walker. Cuma bimbang sebab walker tu laju, die beroda kan. Bimbang tersungkur jatuh je nanti. Tu pon dah naikkan brek walker tu. Brek eh panggil benda cinonet kaler merah tu?? 



Untuk tujuan keselamatan keselamatan la sangat kami tukar ke benda alah ni. Kerusi kecik ni. Haa..tolak la Kasyah kerusi ni dengan bunyi kriut kriut membingitkan lagi rumah yang sedia bingit. Dengan kerusi kecik ni la dah lepas die pusing satu rumah. Tu nages pasal dah penat best die main tolak-tolak ni die mudah penat, nanti mudah nak tido kan die heee Masalah si kecik ni, penat tak reti nak duduk. Takott!!! Pejam-pejam mata kalo suruh duduk. Biarkan Cikgu yang latih die..bertatih ni pon Cikgu yang rajin ajarkan.

Ohya..Kasyah selalu berstoking sebab die still dalam mood semput-semput. Cuaca sekarang kan..batuk melenking-lenking. Tapi alhamdulillah dalam sari dua ni nampak dah ok. Tu pasal stoking memang tak boleh tinggal. 

No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)