Thursday, February 20, 2014

KC Bersama Intech Kitchen (3)



Ok..selamat kembali.  Sebelum pe pe,makcik nak warning,entry ni panjang. Rasanya yang paling panjang kot dari entry2 penah makcik karang...makcik is veri the malas nak buat sambungan lagi. Uhuk uhuk padahal...




Gambar lemari dalam bilik yang dah siap..Size 10' x 11' Material melamin.. Hikutkan Cikgu nak jugak 4G tu.. Yerla,die kan Cikgu...gaji 180k sbulan burrpp!! sdawa angin kejap tu yang seme benda nak dihapgradekan. Ni ada satu fakta nak bagitahu, bahagian lemari Cikgu lebih besar dari ai punye. Korang hade?? Besa jumpa besa bahagian utnuk istewi besar kan..ni tak nehi nehi babuji nehi. 




Ni gambar dalaman. Bahagian Cikgu, nampak kocik-kocik yo kan?? Jangan tertipu, ilusi optik seme tuh..huuu!! Dari awal lagi kami memang pilih untuk buat banyak tempat gantung-gantung. Sebab ai tak suka sangat baju lipat-lipat ni. Sebab bila pakai baju tu kedut, bila pakai baju kedut tak hensem..bila tak hensem sape??Yeee..Cikgu jugek. Ai sayam somi ai so marilah kite iron bebaju kesemua yang banyak itu, dan gantung saje. Belah ai pon cenggini ada gantung2 atas tapi bahagian bawah laci-lacian. Korang leh customise sendiri bab ni. Nak buat tempat letak peti besi pon boleyyy!! Cakap je kat Jeff nanti dia akan lukis-lukis dan bincang-bincang dengan kita.




Ini lemari kasut. Oh..maafkan pemandangan yang sangat indah itu. Jadual ke-bibik-an ai tak sempat nak cover luar rumah. Kabinet ni jenis tergantung. Ini pon Jeff yang cadang. Kalo kite nak basuh-basuh simen ke kete ke esok tak dela masalah takut lemari kene air. Kalo ikutkan, ai suka lemari sampai bawah lagi, sebab... Nampak tak koleksi kayu-kayan khas untuk penternakan serangga Cikgu kat situ? Itu sebab ai tak suke. Sepah. Material ni melamin juge. Hak ni kabinet tak sampai atas.Ukuran dia 1.5'x4'x 8' kalo tak silap.





Ni kabinet depan..kawasan ruang famili. Macam ai bagitau sebelum ni, tingkat2  tu memang dah tersedia awal-awal suh kontraktor buatkan. So geng2 Intech cuma masukkan kotak2 untuk bahagian dalam dan pintu je. Yang ni material pintu 4G. Ukuran 2'x6'10' abaikan model hensem dalam gambar tu kui kui.





Ok last sekali, kabinet dapur.........yey!!! Tempat paling ai banyak habiskan masa ye ke??  Ini lah pendorong ai selalu masak.. hek eleh!!  Ingat masa memula pindah Raub, masa tengah usha rumah sewa, ada sebiji rumah die punya KC walaweiii...sejak tu kami berangan simpan duit sikit2. Tapi macam besa, ai berangan pon totap nak terbaik untuk duit  sayang duit makcik Tapi bagi Cikgu biar skali sakit, tapi puas ati. Tu gambar sebenar dapur ai setiap pagi sebelum g keje, sepah?? Hahaha...ai cukup tak paham camna dapur orang sangat bersih dan santek. Tak letak barang atas tu...aiyooo...fenin ai nak sorok barang dah la Cikgu suka nau beli barang Lepas tu kalut nak mencari bila nak guna, ai kam suke masak,so tak payah simpan2. Ehem...





Asal kami bincang memula nak buat bentuk L je..tapi bila Jeff datang ukur-ukur siap bagi nasihat pakar..die tambahkan lagi ai punya table top jadi dapur ai dah jadi bentuk U macam kat gambar lakaran kat atas tu. Bahagian tambahan belah kanan tu   Alasan Jeff.. "Akak tada meja makan, mana nanti mau letak makanan semua" Hehehe..betul jugak tu. Bijak bijak.. Cuma ai nak sangat bahagian pantry macam ala2 omputis tu. Stand pantry yang boleh tarik2..tak leh nak buat sebab dapur kecik satu, dua..bajet kecik waaaaa!!!





Oh ya..ni resit Intech Kitchen. Maaf bukan nak menunjuk..cuma panduan dan nak bagitau betapa murahnya Intech Kitchen. Alahai nak tunjuk apa,orang lain dengan jumlah ni buat dapur je ha..kami ni apa la sangat. Kami duk pung pang pomot pon bukan iklan berbayar pon, nak share benda murah dan baik. Kalo banding dengan rege Raub la. Kalo area KL mungkin ada banyak pilihan, tapi diorang tak nak datang buat kat Raub lak. Tapi still, Intech Kitchen best!!! dan Jeff comel juge hahaha



Nota notty
*kalo nak tahu Jeff ni pon buat interior design. So kalo macam ai yang memang hampeh bab nak susun-suai rumah ni leh mintak pendapat die. Contoh die macam dapur ni la,ai dgn Cikgu plan lain. Tapi bila die sajes eh..lagik best.. Jeff siap bagi quo untuk buat kabinet tv dah bla bla bla..tapi sayeng..pitis ku kureng..hehehe

**Kalo perasan harga Jeff bagi untuk material melamin dengan 4G tak jauh beza kan?Ai memang mitna bagi quot tu dalam 3jenis bahan. Melamin, 3G dan 4G..tapi sebab beza dia dalam 400 kot lebih kurang tu yang bahagian dapur dengan ruang famili naik taraf ke 4G. Ikutkan ai ni..melamin lerr..hehehe..so kalo memang ada duit lebih sket go for 4G. Tak payah pakai cermin dah. Sebab 4G ni macam cermin. Hari2 leh telek muka badan,lepas tu kutuk diri sendiri dah gomok.

***4G, kene la rajin lap sebab betul cam cermin cuma tak mudah pecah cam cermin tu. Calar pon payah. Cuma mudah sememeh,terutama kalo ada anak-anak jenis suka buat mak marah-suka buat cap tangan kat pintu lemari. Dan Jeff dengan baik ati bagi sebotol pencuci cermin huuuu...

****Rekaan Jeff boleh kawtim..cakap bajet anda die akan cuba sebaik mungkin untuk harga anda tu. Kalo bajet anda tinggi die leh reka dengan penuh ketinggian yang ada wahaha ayat..kami ni bajet rendah tapi dengan bajet kami ada tu pon dah sangat puas ati sesangat. Diorang punya kerja pon sangat bagus. Cermat dan tepat masa. Veri laik laik..

*****Perasan tak cas untuk pengangkutan?? Haaa...kami punya kabinet ni seme makan masa 2hari suntuk pasang tau. Patut cas die termasuk sewa hotel apa banyak rat la jugak. Tapi Jeff kurangkan bahagian tu. Jeff ada untung lain dah kan??Hee.. Lagipun die kata kami punya barang memang ngam-ngam die bawa satu lori so die kira berbaloi la datang..kot!!

******Nak lagi MURAH?? Haaa..caplock terus.. Meh pakat dengan kawan2 lain buat kabinet meh. Jadi diorang datang skali arung buatkan. Jeff kata die boleh bagi harga lagi spesel. Ni kalo anda jenis nak buat KC je ke kan..tp kalo buat satu rumah tak payah kot. Kenen2 si Jeff tu je hehehe..

Rasa nak buat sambungan lagi bulis?muahaha..dasar perempuan. Oh ya, kalo  nak usha2 leh petik sini tengok2, jengok2 eh?? INTECH KITCHEN


18 comments:

  1. She...ko ke ni ? Sya pun tgh survey kc d intech juga.. bru g siang td u5k confirm.. ni nadia la..

    ReplyDelete
  2. She...ko ke ni ? Sya pun tgh survey kc d intech juga.. bru g siang td u5k confirm.. ni nadia la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nadia??nadia mana ye? :) hehehe...

      Delete
  3. Nadia b233 kmpp..ko x ingat she?!! Huuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingat la..sajr je..alolo..ramai mana nadia y sy kenalnyer..nadin still keep in touch..awk tu sunyi sepi.xde fb ke??msg sy..nama she azizi

      Delete
  4. sis, berapa yer buat dengan intech kitchen total nye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf..sy remove bil tu sebab diorg dari IK mohon saya removekan :) tp harga saya dapat masa tu dalam 14k semua.bukan dapur saje..tp most perbelanjaan ke bahaian dapur la.. harap membantu.maaf lewat reply

      Delete
    2. 14k utk semua kc + wardrobe bilik+ almari luar + almari kasut ke?? murahnyaaa....tp syg sy terlambat jumpa blog ni...

      Delete
    3. haah..untuk smua tu rege 14k.harga die memang kami dah compare dengan banyak ekdai.untuk kami yang bajet tak berapa ni..itulah terbaik kami dapat..dan memang terbaik

      Delete
  5. I pon buat dgn intech kitchen. Mmg murah banyak! Finishing dia pun kemas. Mmg puas hatila. Jeff tu pun baik boleh tolak ansur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?? memula nak buat kc ni memang takut. tengok dalam majalah rege satu2 aduhai...bila jumpa Jeff cakap kita ada kos gini2 je..dah die akan consult untuk kita..dan yg di consult bukan y cikai2..memang terbaik dan puas hati..
      tak de gambar ke tepek nak tgk??suka tgk kc org2 ni

      Delete
    2. Kak klo x keberatan bley share no Jeff x?

      Delete
  6. cantik dapur....berapa ye suma habis tuk kc and wardrobe dalam bilik tu? tak de pun gmbr resitnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf..gambar resit tu terdelete.dah hilang tak leh nak upload balik dah hehehe..total semua dalam 14k untuk wardrobe dalam bilik anti jump..kc dan almari kat luar tu :)

      Delete
  7. Replies
    1. maaf baru perasan ada komen.. :)
      jeff intech kitchen 0126252528 ni je no yang saya ada kalau dia tak tuakr lagi la..maaf skali lagi ye sebab lambat prasan komen

      Delete
  8. ingin membuat kabinet dapur? wardrobe? kabinet tv dan lain2..
    kami mempunyai pakage menarik untuk and.
    HANYA UNTUK ANDA !
    like&visit fb kami : https://www.facebook.com/AZ-Interior-Design-Sdn-Bhd-1707424542809816/

    or call 03-80527813 for more information

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)