Wednesday, July 3, 2013

Hob dan Hood




Sari sebelum kerja-kerja pasang langsir berlaku. Jemaat petang. Cina tu kata nak datang pagi skali time solat Jemahat die datang daaaa...ai ni kam pemayu sket. So kalo seme lelaki je, ai mula la payah sket. Tapi sebab dah tak de orang dah redho jela. Nak bawak Aliff pon habuk..so tinggal Aliff kat rumah pengasuh. Keje servey menservey benda alah ni keje Cikgu. Servey kat KL last beli kat Temerloh je. Kebetulan balik jenguk pak sdara ai kat sana, menyinggah ke KFC nampak kedai ni sebaris dengan KFC. Kedai kecik je..barang tak banyak. Tapi rege dia bagi untuk hud dan hoob+barang free set pisau dan kutleri pasagn anta lagi seme RM 2899 tak silap. Cikgu kata murah...sebab die yang servey, ai ikut jela.. Beli sebelum raya cina. Lock dulu rege..sebab cina tu kata lepas raya nanti harga naik.. Tapi lepas tengok ari tu memang harga naik pon. Seb baik...



Jenama Fotile..dah siap pasang. Dapur tu nape tak tanam? Tah..kami tak suka.Jangan ditanya kenapa. Kami memang tak nak tanam..itu je. Cikgu tempah dengan kontraktor rumah ni buat tapak dia dari aluminium. Kabinet bawah tu memang kontraktor rumah bagi, dah ada dalam harga die mase buat rumah dulu. Pakai je dulu sementara nak dapat giliran dari kontraktor buat KC.

4 comments:

  1. As salam.. nak tny brapa harga rmh puan dan berapa keluasanrumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo ikutkan harga asal ikut plan 150k dgn keluasan almost 1600kps. tp tukar sana sini tmbah itu ini..up la lagi.150k tu y pnjam dari gomen..y lebih2 tu ada duit simpanan kami sndiri

      Delete
  2. Simple & Nice..suka tgk.. Klu sy pn xsuka dapur tanam, kbanyakkan dapur tanam bila rosak, cost repair nya tinggi..klu xtanam at least bleh tuka yg dapo yase buh jek ats tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada juga yg sependapatan dengan saya.terima kasih.tapi tak elejen la..tak nmpak gaya orang hade-hade :)

      Delete

Dah tulis?? Terima kasih :)