Monday, November 26, 2012

Edisi Kepokaian Siri 3




Nak bagitau kurang duit pon bersiri-siri bagai, motif?? Nak amik simpati kot ade yang nak membantu dengan eklas ke kan..sila bersila la jangan malu-malu, malu pon tak pe, janji bantu hehehe :p


Selepas ke Houses Lighting tu nak pusing ke Mines, time tengah jalan tu, boleh pulak Cikgu nampak tempat ni ha... Boleh pulak beliau pusing masuk sini. Avenue ni besar tempatnya. Kira banyak kedai bawah satu bumbung. Ade kedai KC, kedai lampu, kedai perabot dan....


Rupanya Cikgu nampak label kedai ni. Kedai langsir. Baagus namanya...tapi memang bagus pon. Langsir lawa-lawa gile. Rege pon...nanti ai tunjuk langsir rege tak hengat jap g... Ingatkan ai je hak duk asek servey pasal langsir beliau pon same. Tapi ai dendiam je, sebab yerla, nak piki abes2 dulu mana lagi untung beli kedai atau beli kain. Ade cadang nka pergi ke Nilai tempah sana hak jenis jahit besa je tu atau pon minta isteri kawan CIkgu jahit. Dia amik upah jahit RM 3 je sekaki..kira ok lagi la



Haa..inilah langsir rege jenis tak hengat tu. Kain die cantik..jenis jarang dengan tebal campur skali. Kain lembut berat dah la warna itam putis. Ades..ai saje tanya purak-purak kayak berapa rege tu kat SA "Upah jahit tak mahal kak, dua ratus saja, harga kain nam ratus untuk satu meter kain kak" Hoyoooo....langsir tu tinggi dalam 12kaki tak silap. So silalah kawan2 mengira berapa rege langsir tu. Dan jangan lupa darab dua eh?? Rege lagi mahal dari peti sejuk, tibi dengan mesin basuh rumah ai...sodisss




Ini belian Cikgu.. sebab guna bahagian bonus die kan, biarkan dia sengeh bukan main sebab dapat beli langsir daa...ai besa la moncong sebab pembelian luar jangka. Ai tak shuke...huuu....tak pela, langsir untuk 10 tahun. Harapnya... Huuu..bersakit la kita lepas ni ye bang.. Nak merasa bonus pon tak ade maknya nye dahh...

2 comments:

  1. wah puan azian..smpai juga ande kemari
    nampak ke'cikgu'an ande dengan soalan tersebut hahahaha..jgn marah

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)