Friday, November 2, 2012

Progress Rumah Lagi


Hoiss....rasa lame bebenor aihhh tak dapat bukak blog ni ha.. nak hapdet pasal rumah pon ingat-lupa-lupa daa..kene la makcik tulis dalam dairi cam jaman muda mudi lak. Alkesah walopon tak de orang kesah henpon makcik tak leh nak trasfer gambar haaa...elok pulak dah tenet pon same naik bingung. Mud nak keje lepas raya hari tu memang ke Antartika la. Nak buat camna jem manjang nak pergi balik keje hehehe alasanggg


Ini gambar atap kami pilih. Sampai Ahad 21/10/2012 tu. Kenapa Aliff dalam pic ni cam anak Cina pon makcik tak tahu...pelik nengok muka dia sini..tahan berak kot. Hahaha...


Ini dari dekat rupe atap tu haa..ke pe benda orang panggil. Makcik panggil atap je, nasib la lau salah. Tapi dalam ni lain sket warna die. Die cam merah gelap ade hitam-hitam gitu. Two tone katanya.. Ingat tudung bawal adijuma je twotone?? :p


22-23hb hari ke 50 dan 51. Ini pic terbaru, atap dah naik...cuma bahagian tulang2 je belum tutup elok lagi. tapi yang best,geng2 apek tu pakat cuti raya lagi lameeee dari kita  yang memang sambut raya tu. Memang kentang la apek2 tu seme bab cuti ni hahaha...

01 November hari ke 60 Ah Kong juru-wiring dah datang buat wiring. Tak dan nak amik pic dalam rumah..habuk. Makcik bersin tak sudah. Sakit pale wehhh...makcik ni dah tuee..uhuk uhuk!!! Kata Ah Kong, dia cuba siapkan buat rumah wayar2 segala tu by today. So esok/next week start kerja plaster dinding lak. Betul ke term makcik guna tu..Lepa dinding dengan simen eh ayat BM die?Gasak..muahaha...okes...sekian


Tips kengkonon....
Paling penting semasa buat rumah adalah 3benda...planning, planning dan planning. Kalo tak for sure anda akan pening pening dan pening.Hehee..macam kami ni silap mase tengah bincang pasal wiring lelampu tak cakap elok2. So point die bagi tak banyak..kalo kami bagitau sekian2 nak pakai downlight dan kawtim2 sure dapat lebih point tu ha. Point elektrik buat lebih tak apa. Pakai tak pakai tu lain kira..sebab sekarang point letrik jenis tanam dalam, so kalo nak buat len kali kene hack dinding bagai. Sayang la kan... Dan biasa kalo dengan kontraktor ni rerajin le mulut wat lemah gemalai skit minta itu ini mana tau dapat percuma..hehehe..tak salah mencuba kan??

No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)