Wednesday, October 8, 2014

Mr DIY Temerloh



Patut entry pasal DIY plastesin dulu...tapi macam ayat trademark baru Aliff  'apa kesah?' Entry mak eh dah suka suki keluar tak ikut garis masa. Tapi nampak sangat kan demam  Mr DIY tu ada lagi, sampai berjangkit-jangkit tajuk entry semua nak ada DIY, apekah?? 

Tujuan asal ke Temerloh nak melawat pakcik makcik, tapi biasalah, agenda melawat tu dah jatuh nombor dua. Sebab sedara-sedara semua sebok, hari raya kita pon maklum. Jadi membawalah diri kami uhuk uhuk konon,padahal sari sebelum ke Temerloh dah cek tenet bagai

Ai duk gugel pasal buat sendiri plastesin tu, skali terjebak baca blog pasal mainan yang jenis pembelajaran untuk anak-anak. Ada yang murah-murah, beli dari Mr DIY. Ai pon apa lagi cari-cari, skali kat Temerloh pon ada daaa.. Nak mencari kedai MR DIY ni seksa skit. Dalam tenet kata dekat dengan bagunan Tabung Haji, bila tanya orang cari-cari jumpa Tabung Haji, laaaa..mana kedai eh. Banyak kali pusing. Cikgu dah mula macam hangen, tapi sebab ai yang teruja sangat-sangat dia pendamkan amarah tu. Hehehe..terima kasih bang Lepas sekian kali tanya budak motor baru jumpa. Dekat dengan kuarter TNB rupanya alahaiii... Lepas stesen bas tu amik belah kanan lepas tu terus je macam nak keluar pusing balik bandar. Jumpa la kedai ni..

Gambar sember internet. Punya tak nyempat nak amik gambar, teruja sangat.

Cikgu awal-awal jual mahal, tak nak turun. Nak duduk dalam kereta je dengan anak-anak. Lagipun macam dah gerimis sikit masa tu. Lepas dapat tukar parking betul-betul depan kedai bawah bumbung tu, Cikgu nak pulak keluar. Masa pusing-pusing bahagian bawah Cikgu cebik-cebik je. Memang murah tapi macam tak ada apa katanye. Owh ini bahaya...



 Ke tingkat atas. Masa ni ai memang duk piki-piki benda lagi nak carik kat atas ni,sebab memang nak cepat-cepat amik barang lepas tu bayar. Bimbang andai ai sorang je tersawan kat atas ni. Mesti tak leh nak stay lama-lama sebab Cikgu dah on mood bosan.


Antara rak-rak yang akan di terjah lelaju.


Kawasan paling lama ai singgah. Barang-barang stationary die comel tahap tertinggi. Tangan memang gatal amik itu ini. Anak-anak ai dah letak siap-siap kat rak bahagian mainan sebelah ni je. Suh diorang pilih-pilih je dulu. Umpan tak bagi berlari-larian.



 Dalam pada ai lelaju sauk itu ini intai-intai jugak Cikgu. Ingatkan dia tak naik atas, tak pon masuk dalam keta dah. Rupanya dia sangkut kat sini. Kawasan barangan dapur lebih spesifik bahagian pisau. Memula bekenan pisau tu, lepas tu tukar pisau ni. Last dia jumpa pisau seramik pulak. Senyap dia bertapa kat situ dengan Kasyah atas dukung. Sepanjang-panjang ai duk pusing rak, situ lah Cikgu bertapa. Last sebelum pergi bayar ai kirai balik barang lepas tu pilih barang-barang yang mendapat persetujuaan bersama je baru beli. Kalo tak...huiiii, pisau die saje dah berbilah-bilah.

Aliff..tugas dia tolak bakul tu sana sini. Cikgu letak batang mop dalam raga tu sebagai stering untuk Aliff tolak-tolak. Aneeq dah on mode turbo, dengar suara je. Ai doa je jangan sampai terjatuh barang-barang kaca. Setiap kali bunyi benda jatuh cemas usha kot Aneeq punya pasal. Alhamdulillah Aneeq ok walopon berlari sana sini.



Pertama kali beli pizza sini. Sebenarnya tak de pilihan dah. Anak-anak bising lapar biasalah dah penat berlari dengan sejuk hujan lagi Kedai memang banyak tutup kecuali kedai mamak. So belanja diorang kat sini. Roti pizza dia sedap. Tak keras tebal macam pizza pondok walopon dah sejuk. Tapi topping kureng skit.




Hasil menjala kat Mr DIY Temerloh eshh..bunyi macam nak ke cawangan lain pulak jeee Ni pon ada lagi yang tak ada dalam gambar. 3A dah muncung panjang bila ai kata amik gambar dulu. nasibla dapat mak jenis kelautan sikit, seme nak excited. Ai yang teruja tapi barang ai paling sikit. Barang Cikgu, huuu...pisau saje dah 4bilah. Apekah?? Barang mainan pembelajaran ai beli banyak. Tapi kene sorok dulu, tak boleh keluar sekaligus, bahaya. Heee..

Ini pon dah ada plan nak ajak Cikgu mencari kedai Mr DIY lain pulak.. Ada lagi list mainan belajar yang ai usha dalam blog hari tu tak ada kat cawangan Temerloh ni. Cikgu pulak macam mengapi je siap kata cawangan Wangsa Maju lagi besar dan murah barang. Habis la.. ku tunggu cuti hujung minggu lagi.

No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)