Tuesday, March 11, 2014

Akasyah 7bulan



Lama tak hapdet pasal anak-anak. Pulak anak ketiga, dedolu masa jaman si Aliff jangan cakap la. Siap buat blog nak hapdet pasal anak..ek-sited nyer pasal muehmueh.. Alhamdulillah si Akasyah bak kata Aneeq Muhammad Adik Kasyah kalo di tanya nama penuh adik dah nampak sihat elok. Hujung masa die 6bulan ari tu demam aje. Demam batuk-batuk dengan kahak kesian sangat. Tambah pulak naik gigi..huuu.. Kasyah ni laju naik gigi tak macam abang-abang die. Umo 4bulan dah naik sebatang gigi bawah..5bulan sebatang lagi gigi bawah..6bulan dua batang skali gigi atas dah la besar panjang betul gigi hak ni 7bulan sebatang gigi bawah lagi.. huiii...memang cukup aset die untuk menggigit hobi dia la ni 



Antara hobi die jugak, masuk dalam kabinet. My mom takut sebab almari kami tu macam kaca sket, kot bila budak duk dalam tu lemas. Almari simpan mainan abang-abang die memang ai dah buang magnet tu. In case kalo tertutup atau ditutup oleh abang yang nak bergurau tu..die boleh tendang bukak sendiri tapi harap jangan la abang-abang die bergurau gitu. Cuma prevention is better than cure woh!! tetiba omputis mokcik



Nah!!! Sekarang almari kabinet dapur pon die dah terjah. Tiap kali ai masak, sure peneman ni ada..tukang sepah.. Abis barang-barang tingkat atas pon die tarik. Tu tengah usaha tarik plastik simpan botol budu. Ohya..stok botol budu rumah kami sangat banyak..tu datang dengan plastik keras tu heee..saje nak bagitau Tu pon seb baik die tak berapa tegap lagi nak berdiri. Lama sikit nanges,takut ke penat tah la. Kami tak ajar dia naik walker. Bia la..lambat sket berjalan, ai ni mudah rindu baby..takut ter-ber-adik je hehehe

No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)