Tuesday, June 25, 2013

Mood Ngemas Suda Datang...

Hari ni mood nak mengemas blog sampai. Akhirnyaaaaaaaaaaa.......... Ale..nak buang gambar-gambar Aliff yang kat tepi tu je sebenarnya pon. Tujuan asal blog ni dulu untuk mudahkan atok-atok Aliff tengok cucu diorang. Biasalah..Aliff cucu sulung untuk keluarga ai mahupon kuaga Cikgu. Nak upload FB memang mudah tapi untuk orang 'emas' nak kene ada akaun, log in segala, lagi mudah kalo ada blog. Cuma simpan alamat web dalam komputer diorang, tinggal online dan klik je.



Tapi itu duluuuuuuuuuuuu versi amy mastura nyanyi Dulu anak sulung, tiap bulan update perkembangan dengan gambar. Asal ada progress je memang blog la ai tuju dulu. Bila anak pon dah lebih tahap malas pon lebih. Tambah kesian pulak kat Aneeq bila ai bukak blog kat rumah asek-asek la gambar abang die kat tepi tu ha.. Dan pandai pulak budak sepet tu bertanya "Ane ambar Aneeq ama?" Aiyoo...rasa bias lak ai ni ha. So sebelum Aneeq tu akal panjang mulut banyak cam abang die dan pandai buat speku bukan-bukan meh la ai cuci skit blog ni.

Ada orang kata mak pak ni besa la perhatian lebih kat anak sulung je.. Eh?? Mungkin kot. Biasa la anak sulung kan? Tapi tu tak bermakna kasih sayang pon lebih. Nak bagi kasih sayang sama rata mungkin tak, tapi cam ai..ai cuba seadil mungkin. Hak kecik kene la lebih sket perhatian. Walopon perhatian yang dia dapat bukan macam sulung contoh siap pic penuh dalam blog tapi perhatian tu tetap lebih. Dont feeling envy myvi ok??. Anak sulung perhatian lebih sebab bila dah tua esok hak sulung ni la beban tanggungjawab lebih. So semua ada give and take.. :)

No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)