Thursday, February 23, 2012

Dabel A

Lama tak nulis pasal dua orang budak tu....hoh...mak eh lupa diri. Dulu kemhain g tulis pasal anak die.Siap nama tu pon nama anak...acchhhoommm!!! Ok..lintas segera kejap pasal dua hero tu
ALIFF
Dari awal tahun ni siang memang tak pakai diaper dah. Bagus...jimat duit mama abah hehehe Cuma ada time2 die trasa diri die baby tu, saje la ngada nak pakai balik. Kalo kat rumah akak tu time tido petang pon tak berdiaper dah. Tapi kat rumah lain la sket...tido pakai, nak berak pon sama pakai hoh!!!

Kami sepakat tukar susu dia. Tak pakai Snow dah. Die kuat minum susu, sakit wehhh...ni pakai susu murah sket, Dugro. Memula dulu cam tak sesuai sekarang dah ok. Seb baik ade juga susu biasa yang die nak trima rasanya.

Dah selalu pandai order-order makanan untuk di buat bekal esok g rumah Nenek die. Sakit la mama eh nak masak kengkadang tu

Dan reti bukak pagar ke dapur...So kebebasan dalam rumah lebih sekarang ni. Minum pon pandai amik air dalam peti je, nak air kosong sejuk jeee...

Sangat pandai memberi alasan dan ayat belas. Ayat dia guna biasa agak 'besar' untuk budak seumur die. Sampai akak ngasuh tanya kot-kot ai dengan Cikgu ni amik sastera dolu2...apekah??

Hobi baru, amik gambar. Dalam henpon tu jenuh dah nak membuang pic die amik. Amik gambar adik la, keta la. Tengok pic die amik pon boleh tahan. Dah tak senget dan gegar dah...

ANEEQ
Sepet ni sangat tabah dan sabar. Takat jatuh luka darah lutut tangan mulut, tak layan nanges eh!! Cikgu guna ayat 'babil' mean budak degil tapi ai tak suka la ayat tu, cam kasar..hahaha

Dah nak minum gelas berstraw dengan elok. Memandangkan susu asli dan makin mengurang kene carik altenatif lain la. Sekarang die minum MILO kosong+nestum. Tau tak elok untuk budak tapi tu je die leh minum tanpa muntah takat ni. Lau susu tepung/lembu berperisa dia akan buang balik

Sangat suka makan. Hois..tapi lepas tu berak. Makan kenyang berak...badan memang tak naik. Aiyoooo..sampai Aneeq antara budak kene pantau tiap-tiap bulan berat eh kat KKIA takut tak cukup zat katanya

Jadual makan dia 5x sari kat rumah nenek. Kadang balik malam time berita tu minta nak nasi lagi. Oh Aneeq tak berapa layan makan ringan-ringan eh. Cam laksa, laksam, mee...kurengg!!! Benda lembik-lembik lagi die tak suka

Cara BF sangat pelbagai sekarang, menonggeng, meniarap atas badan,tergantung apa-apa la. Agak menyusahkan, tapi nak buat camna. Huuuu...

Suka buku. Tak macam abang eh, lau beli buku sejam lepas tu sure koyak. Die akan selak baca sambil bebel tah apa. Konon2 baca la dalam bahasa Jermen dia. Paper??Llagiiiiiii die sukeee....

Suka ejek budak nanges....hahaha, yang ni klakar pon ada. Mentang2 die payah nak nangis. Dan  suka tipu-tipu nangis. Lagi die suka sepahkan baju. Baju dalam lemari memang abes la kalo terbuka je pintu bilik depan tu.

Pon suka main masak-masak. Lepas tu paksa kita makan. Lau kita makan tipu-tipu nanti die marah. Kene suap betul dan kunyah la kita nya. Ari tu die masak gelang getah, sabar jela.

Selain suka azan sebab nanti die akan ikut sama azan pon suka solat tak kira time. Solat nak sejadah lawa je..walopon suh pakai baju tak nak. Solat berlampin je haaa...

Terbaru, pandai tepon umah Tok Bah die dah. Dah 3x dah...pelik, nombor rumah kampung bukan list atas, pon tak de speed dail, dalam history pon tak tepon ni lau off salu hilang history seme. Tapi leh die kol lepas tu cakap bebel Jermen die lebih kurang, dah. Kalau adik kat rumah tak bagitau die dah cakap dengan Aneeq gamaknya mama die pun tak tahu la. Siap Su Ni die kata "Laaa..ingatkan Lom kol lepas tu saje pass kat Aneeq" Adeh...
Gambar Cikgu dengan budak itik dan budak pen-takut air

No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)