Saturday, December 8, 2012

Progress Rumah

Dah lama tak upload progress rumah. Kenapa??
1) Sebok hujung tahun biasa la
2) Banyak benda yang menyakitkan hati dengan proses rumah tu

Tak tau apa rasa orang lain yang beli rumah dah siap dari developer, tapi kami kali ni memang  dicabar ke tahap kesabaran paling dalam dah rasa. Kalo sape kenal Cikgu tau die orang camna. Tapi kali ni memang die naik darah. Ok tu ai cite lain kali kalo mood dan masa mengizinkan. Kali ni meh kita tengok progress yang terlewat di update..

Mr Kong...dia buat wiring.. sangat ramah. Rajin pon sama...semput2 die turun naik tangga. Dah la rajin benor duk layan Cikgu hak banyak songeh tu.


31/11/2012...last cat alas...sorang2 je mamat tu cat tapi cepat wehhh


Ni pic dekat skit.. Maaf la. Tukang tangkap gambar memang tak reti langsung seni mengambil gambar..suka suki tangan die je haa... hahahaha..jangan marah bang


Ini 27/11/2012...untuk pasang hak ni lambat sket sebab Cikgu banyak ngat idea die ha..nak lapis gitu gini. Tempat lain diorang pasang 2hari je. Hak ni makan masa sket..



Ini hasilnya...nampak besar skit rumah kami kan?? Baru cat alas pon dah santek.. hihi..puji rumah sendiri. Hujung tu ruang simpanan barang. Ai dah pesan buat tingkat2 para tu bia ke dalam sket jadi bila nak buat pintu kabinet nanti buat skpeing besar panjang dah. Cikgu pening kot..dah jadi simen para tu keluar.. So esok kabinet kami terbahagi 3bahagian la.. Gasak la..janji leh simpan barang. Asal orang datang baling masuk dalam tu semua hahaha...

Ini kawasan tangki septik dan semua alah tangki yang berkaitan dengan pembuangan kami..Yang buat Cikgu punya blood go upstair.. Thanks bang...hmm Ini kita cite lain kali. Malas ungkit malam2 gini 

No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)