Thursday, April 5, 2012

Kemajuan Projek Kami

Dah lama tak update...asyik duk hope hope from date to date jela mokcik nih... Hmm...sampai bulan lepas, ni je progress projek kami ma abah...huuuu...ni pon siaran tertunda, Lom lambat nak dapat masuk sini
Pensodokan yang akhirrrrr-nya berlaku pada 15hb Mac. Pic amik dari dalam keta curik amik elok lepas orang sodok tu pergi Banyak sekt r tu sebab kemahin payah rupanya nak dapatkan back hoe kat kawasan Raub ni. Menantu ma abah plak jenis tak sabar-sabar Kurang sabar die cam nak dapat anak sulung je Lom tengok. Penuh jadual tokei-tokei keta sodok ni rupanya. Dan bila dah stat lepas sodok ni, sakit ati pon bermula. Perit rupanya nak buat rumah ni. Ada la sorang dua dalam komuniti ni jenis yang istimewa sikit. Menantu ma abah punya la asek ulang alik ke sana tiap-tiap petang lepas balik sekolah. Jumpa orang-orang sana cam beri salam dan minta izin kita sebagai orang baru situ. Cara tu bagus..memang bagus. Tapi bila orang ni gini orang tu gitu, Lom rasa cam di buli. Sian sangat kat mamat slim tu. Hmm...

Kalau boleh lori yang masuk tak boleh lebih 5tan la. Kenderaan berat pon tak boleh masuk la. Sebabnya tak nak bagi kalan pecah berdebu bla bla bla... Rasa ter-sirap je darah bila gitu. Time menantu ma abah  tu jumpa elok je cakap senyum-senyum bagai. Belakang komplen macam-macam. Ni sodok tanah pon banyak bunyi. Memang sakit ati. Seb baik la Pak Long bakal jiran belah belakang rumah kami dari pic tu sokong. Pak Hassan bakal jiran depan rumah dengan sorang g pon kuat sokong. Diorang la duk bawak jumpa sana sini cakap dengan orang-orang sana. Lom memang fed-up abes. Terutama dengan sorang pakcik tu. Aleee....istimewa sangat die ni. Hoh..malas kecoh sini. Karang lau Lom balik kita cite panjang. Just nak share pic kat sini.

pssttt...bila ma abah nak datagn sini??

2 comments:

  1. Buat byk bgi sewa,,bekal tua,,

    ReplyDelete
  2. hmm..nak dapat beli skeping tanah ni pon seksa zz.seksa dgn harga, urusan bla bla...ckup la dulu untuk slesa kluarga.untuk bekal tu lain cite

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)