Tuesday, May 16, 2017

DD Cream Oleh Nurraysa


Spesifikasi ai bila nak beli bedak muka ialah:
maksud ai bedak muka kat sini apa-apa krim/bedak/cecair atau sapuan yang digunakan untuk me-cover muka. Bukan bermaksud bedak semata-mata
-Litupan kena agak ok. 
-Harga taka nak mahal sangat
-Tak nak mudah tertanggal, sampai lekat kat tudung
-Mudah dibasuh, senang nak solat
-Senang nak pakai, tak perlu jadi profesional pun boleh pakai
-Tidak me-minyak-an muka
-Bedak tahan lama paling tidak sampai tengahari pun ok


Ada tak produk memenuhi spec kat atas? Ai dah banyak cuba produk dari fon-die-send ke bedak mineral ke BB Cream ke CC dan sekarang DD pulak. Glowing DD Moist Cake dari Nurraysa kenapa nama produk tempatan payah-payah ejaannya? 

Macam mana terbeli? Sebab CC Cream ai dah nak abis. Ai nak benda untuk muka ai dan tetiba tupp!! terjumpa produk ni terjumpa la sangat khenn.. 



 Pembungkusan. Biasa je. Ai pakai kod cerah. Dia ada tiga jenis kod sahaja iaitu cerah, medium dah gelap. Harga RM39.00 sahaja. Kelebihan katanya kalau pakai DD Cream ni.

Makeup - Treatment - Defence - Whitening - Moisture - Oil Control
❀ Makeup - kulit wajah lebih glowing & flawless. 
❀ Treatment - merawat masalah kulit wajah seperti masalah Jeragat, Jerawat, Kulit Berminyak,Kulit Gelap, Kulit Kering, Kulit Sensitif, Parut Jerawat,Penuaan Kulit dan Pori-pori Terbuka.
❀ Defence - Dengan SPF 50, kulit wajah anda akandilindungi dari sinar UV matahari dengan lebih lama.
❀ Whitening - memutihkan wajah ada secara semulajadi dan 2x lebih pantas dari biasa.
❀ Moisture - mengekalkan kelembapan & meningkatkan kolagen pada bahagian muka anda.
❀ Oil Control - Mengawal masalah kulit berminyak berlebihan walau di bawah terik matahari.


Nampak macma krim kan? Tidak. Ianya krim yang keras. Camna nak cakap. Sebab bila ai sapu guna span, tak jalan. Tak lekat pun dekat span tu. Siap lembabkan span, pun tak layan. Ke ai yang tak reti?Hahaha...



Span, belah bawah dari krim tadi. Cantik kan? Kurang suka bahagian cermin, tak boleh ditolak sampai terbuka lebar sikit. Dia macam 90darjah je, tak berapa selesa nak becermin. Kalau boleh ditolak lebih sikit lagi cun.

Dah pakai lebih tiga bulan. Review?
-Litupan boleh la, sederhana je. 
-Harga memang tak mahal, ai laik
-Tak nak mudah tertanggal ini bagus, tak berapa lekat kat tudung. melainkan pakai tebal sangat
-Mudah dibasuh memang senang basuh, kalau nak amik wudhuk gosok-gosok je hilang. tak payah nak cuci pakai pencuci bagai
-Senang nak pakai Macam agak susah. Ke ai yang tidak me-reti? Span tu sampai rabak, dah letak air pun tak lekat. Jadi ai guna jari, lepas tu kemaskan dengan span tu.
-Tidak me-minyak-an muka minyak jugak, tapi dia nampak shining-glowing la.eh?
-Bedak tahan lama err...mungkin,kot. Macam tak berapa je

Tengah menunggu bedak ni habis dulu sebelum mencuba jenama lain kot ada ter-sesuai kat muka ai.


1 comment:

  1. dia nak pkai kena pusing2 guna jari dulu long (bila pusing2 tu nanti dia jadi mcm cair skit) .. bila dah blend, letak kat muka.. then bru ratakan guna span .

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)