Wednesday, March 4, 2015

Bercuti Di Kondominium Peranginan TNB Port Dickson 2



Okey, tamat sesi meperkenalkan tempat penginapan sepanjang bercuti, kita masuk ke sesi kedua..sesi meng-kolam-mandi-kan diri. Satu entry khas bab meng-kolam-mandi je. Wahhh...selamat entry ai hahahaa...

Masa ni la nak merasa konon-konon model majalah Mangga hahaha.. Sebenarnya lepas je check in geng bapak sedara dan anak-anak sedara dah tak boleh nak tunggu masuk kolam dah. Memang pesen orang tak ada kolam kat rumah gini laaaa...  Selagi tak check out moh ler kita berendam!!!!




Peraturan menggunakan kolam renang. Peraturan ada yang karut sikit, tapi boleh di-ignore-kan je. Ada ke tak boleh pakai tudung kalau nak mandi kolam. Sebab nanti terbelit lemas. Apakah?? Ingat pakai tudung jenis macam Hana Tajima apa kot yang nak mandi dalam kolam ni.




Ini satu lagi papan tanda. Kami buat tak tau je. Nak masuk air berbaju putih, aduhaiiii... Lagipun kat sini tak ada pengawal yang bertugas. Atas tanggungjawab memasing, jadi buat dek jela.



Ni aktiviti kami petang Rabu tu. Ma dah masuk siap-siap, semangat nak teman cucu mandi.. konon. Tengok, tak ramai orang pon kan? Sangat surgaweeee... Nampak tak belakang tu ada tanda Gazebo Cafe, haa..tu tempat makan-makan kat sini. Kolam ni terbahagi dua bahagian. Sebelah sini untuk budak-budak, dalam air 2.5kaki je. Ada gelongsor dan cendawan hujan. Tak ada la banyak sangat benda tapi untuk budak-budak seronok je. Yang bapak budak pon ada sama je naik.




Up sekeping lagi gambar dengan model Gazebo Cafe. Ini Ngah my SIL. Nampak je comel comam, isteri En Duta TNB ke PD, si Hafiz ni hahaha... Masa kami datang ni cafe tak buka. Mungkin sebab cuti CNY kot. Ikut kata duta la sangat tu, harga makanan kat sini boleh tahan murah. Macam harga makanan kat luar je. Bukan ikut rate harga hotel la. Kalau nak room service pon boleh, tambah RM5 sekali penghantaran. 



Tepek gambar adik bongsu ai yang selalu orang salah anggap ingat anak sulung ai. Chehhh.. Sebab umur dia dengan Aliff jarak dua tahun je. Jarak umur Adam dengan ai memang jauh. macam mak dengan anak la..tapi sekali lagi, cheh!!! Hahaha




Bilik persalinan merangkap tandas. Bersih dan selesa. Ni gambar mandi kolam besok hari pulak. Pepagi lepas sarap berbondong kami turun reramai ke kolam. Meng-conquer umpama kondo ini bapak kami yang punya wahahahahaha...




Tengok, ada orang lain? Kami-kami je. Har har har... bahagia sangat. Terutama yang dah pegang title mak-mak dan nenek orang. Korum dah cukup sebab yang dekat-dekat datang lepas waktu kerja. Rabu malam tu dah penuh kondo.





Belakang tu bilik-bilik kondo. Nasib baik tak ada orang lagi walaupun dah pagi Khamis. Duta kami kata, kemungkinan orang akan check in petang nanti. Kalau dah penuh orang mesti diorang terjenguk-jenguk ikut  beranda, lepas tu komplen "Orang kampung manalah yang selok sangat ni?" Malulah kami. Cheh...



Ini Tuan dan Mem Besar berehat. Dah nak tengahari waktu ni. Tak larat dah diorang. Tuan Besar siap buat kelas berenang lagi, tapi sayem, anak perempuannya semua jenis dugong, konon je berenang hehehe Ai kat sebelah dalam usaha nak men-tidur-kan Akasyah. Menangis-nangis tak nak naik dari kolam, bibir dah biru.



Belanja gambar Duta TNB kami hehehe... En Hafiz dan isteri bersama Akasyah yang bajet model. Belakang yang bersama dolpin tu salah seorang geng dugong hahaha... adik ai yang ke empat, staff TNB juga.

2 comments:

  1. assalam, tolong info saya detail duta TNB cik tu sebab ada orang pakai gambar dia yang ni untuk menipu jual barang online. mintak sangat2 untuk hubungi saya sarahalim888@gmail.com. dah hampir ribuan ringgit orang tu tipu guna gambar tuan hafiz ni melalui mudah.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke?? dalam mudah.my dalam iklan apa ye?? hafiz tu adik saya.

      Delete

Dah tulis?? Terima kasih :)