Tuesday, July 3, 2012

Insya ALLAH..

Insya ALLAH projek mega kuaga kami akan bermula bulan Julai ni. Eh dah bulan Julai kan?? Mean bila-bila masa akan start. Ikut kata apek tu dalam masa 3bulan. Harap-harap betul la. Dari dengar-dengar cakap-cakap pelanggan lepas die buat rumah memang laju. Kami takut gak...buat rumah lelaju karang lelaju jugak menyembah bomi. Dah cek banyak rumah apek ni buat dah lebih 15tahun pon ok lagi. Jangan kata karang 20 tahun runtuh...hoisshhh...  Ini pic 3D rumah kecik kami. Alhamdulillah...tengok pic ni pon dah rasa damai je. Cikgu siap print tampal kat meja keja dia amik mood nak keje ke camna bang??  Semoga terbaik buat kami :)

7 comments:

  1. wah...cantik rumah tu...tahniah...

    ReplyDelete
  2. biasa2 je..kemampuan org keje krajaan ape sangat.y penting rumah sendiri... :) insya ALLAH

    ReplyDelete
  3. Assalam.blh tahu x berapa anggaran kos bina rumah ni? Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf baru reply..sy tak reti nak cek cmna nakt ahu kalo ada org komen entry lama2..kos rumah ni 150k(sy pnjam krajaan) tp kos tanah dgn tambahan lain kami guna duit simpanan sndri. dalam 100k jg..sbb harga rumah 150k tu basic..(kami tukar tiles,tamb ah itu ini tu y kene tmbah lg)

      Delete
  4. berapa saiz rumah sis ni? tgh plan nak buat sendiri jugak..baru submit design kat arkitek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. umah saya 1600sf..dalam 40' x 40' termasuk porch tu..kdg ada jugak rasa kesal sebab ada part2 tak besarka siap2..dah siap baru rasa mcm..oo,ptt lebarkan lagi.heee..trutama porch.kami punya porch kira ngam2 la.so kalo keta pjg sket punggung keta tu akan kena matahari.mmg still bawah porch tp kene gak lagi panas..so sayang keta hehehe..

      Delete
    2. cek betul2 plan nt.sbb bukan pe.dah naik dinding nak ubah pakai duit wuuu..sedih.bay window blk kami tak prasan,basi atap tu dkt sgt dgn tgkp.so kalo hujan ribut mmg akan tmpias..lagi,y kami rsa kalo boleh nak ubah la,ketinggian table top dapur.kalo kami bkeras dgn kontraktor dlu kta rendah kan bgs.dgr sgt kta die dah tinggi,skali bila dah pasang tile bnda huuuu..tak tinggi mana..

      Delete

Dah tulis?? Terima kasih :)