Monday, June 25, 2012

Shop Till You Sakit Tengkok..

Wee...ye, kami somi istewi berjaya ke sini. Hehe...hujung minggu dua2 duk terbongkang kat rumah tak de keje nak buat Cikgu ajak g servey tempat  nak beli lampu. Memula pergi jumpa yang kat Puchong ape nama tah..wuiii, sesak gile. Sesak dengan lampu juga dengan orang. Sampei nak muntah makcik. Memandangkan kami bawak hero dua orang tu.. kami amik keputusan amik cuti khas esok esok eh..

 Dan hari Selasa kami kembali, asal nak pergi kedai yang tak ingat nama kat Puchong tu. Kedai tu pon banyak dalam tenet kata murah. Tapi tah camna pusing2 kami ni memang kalo tak makan buah langsat tak sah silap masuk lorong bagai jumpa plak kedai ni. Menjerit mokcik kat Cikgu konon2 takut karang makin teruk kami sesat dah langsung tak jumpa dah kedai ni ha.

Kami sampai dalam pukul 9.30pagi. Pkul 7.15pagi lagi dari Raub bertolak yuuu...punya la hover somi istewi ni. Hui hui...Kedai tak bukak lagi. Budak kedai baru ade  sorang duk tertenggek depan tu. Kami yang takut sesat tak jumpa balik kedai ni turut sama la menenggek depan tu tunggu kedai buka. Hehe...

Tak ade orang selain kami je..Hehehe...Dan pekerja2 sini lebih ramah juga sabar layan kami. Kedai pon lebih tersusun. Cuma sakit tengok tu besa la. Tu Cikgu duk usha lampu die bekenan. Kene tengok jauh2 die kata baru tak pening. Hekk... Iyo la sangat. Mokcik pening jugak eisshh..tapi tahan sikit dari hak kedai lagi satu tu.

Rege kedai HOL memang sangat memberansangkan. Memberangsang untuk menghabiskan duit poket kami. Uhukkk... Konon nak wat style resort Cikgu kata rumah kami rumah yang atas angin tu la Die duk pening nak beli antara yang kayu cam sabut kelapa tu atau yang sebelah dia. Sudahnya..beli hak lain. Hape2 la..

Antara pembelian kami...kipas 3bilah 5bijik konon Cikgu kata letak bilik tido kipas besa2 dah kipas 5bilah 2bijik kat ruang tamu dengan bilik utama lampu donlite 8biji, lampu cam UFO 4biji, lampu kalimantang 13biji hak ni makcik tak tau ape hal die beli banyak ngat lepas tu lampu hak gayut-gayutan 2biji. Total damage? Huuu..sedis sedis. Nehi babuji nehiii tapi cam rasa nak pergi beli lagi lampu hehehe

Time nak bayar nampak ni ha..sebok amik Tapi silau lampu atas jadi gambar kureng la Amoi tu tanya amik gambar buat pe?? Nak letak dalam blog. Die sengih kata bagus. Die tak tau blog ni hampeh. Reader pon tarak. Weee..tak kesah la janji dapat ketuk lagi sket bagi kurang harga eh. Tapi kedai ni bab layanan dengan servis sangat2 makcik suke... Makcik rekemen la kedai ni. Baguiiihh...

1 comment:

  1. Rumah belum siap tak perlu beli dulu, survey dulu

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)