Thursday, October 27, 2011

Cermin Pon Sakit

 Hujung minggu punya keje...dah katanya cuti lama kam?? Yee...pahang coti lama. Sebab cuti hujung minggu tu bertemu hari Keputraan Sultan Pahang...ganti ke Senin. Selasa coti2 sendiri dan Rabu lak raya Depavali. Memam beraya la kami. Sabtu rilek2 wat keje2 pendobian rumah seperti besa dan Ahad nye setelah anta mesin basuh pertama kami ke rumah adik Cik Missi die beli mesin manual lama kami...sedisss!!! On de way nak balik tu saje gedik nak makan sate...lagipun awal lagi. Kami jarang g key-hell tanpa alasan sebenarnya. So bila tak ada tentatif sangat mula la merayau nak buang pin-tis kata Cikgu. Kami ter-ken-lis la mase on de way tu... maaf kalo entry ini banyak slang Kelantan, baru masuk keje lepas cuti lama, cam sengal kedai ini. Dokter pesen baru...
Saje nak tes buat kat kereta Cikgu. Die punya cermin depan ada kene lekuk batu. Hasil pengekoran lori gitulah. Keta ai pon ade dua 'bunga' cermin tu. Tapi wat derk jela..selagi boleh guna kan? Nanti tukar baru nak letak insuran cermin. Orang kata murah sket nanti kalau nak tukar cermin baru. 
Itu kiranya contoh2 kecederaan cermin yang diorang leh repair. Apek tokei ni bagus. Sangat la peramah  ke sebab Cikgu yang ramah tamah sangat?? Die cite la mana die dapat produk ni, berapa lama dah bla bla bla...Memula tu, die akan korek2 lubang yang bekas dah kene batu tu..gambar time tu tah mana tah. Rasa dah save, ilang pulak. Mase die guna gerudi kecik korek2 lubang tu, ati ai yang duk dalam keta tu...jangan kata la. Piki bukan-bukan. Dibuat terus pecah cermin keta Cikgu. Menangis laaaa...


 
Lepas tu die letak benda alah ni ha...Apek tu kata nak melembutkan struktur cermin. Die letak lama gak, sejam lebih. Sebab die kata lekuk tu dah lama dah kene. Lau baru lagi mudah. Dah masuk angin katanya macam biskut pulak Cikgu angguk2 je. Ai memam lagi la, tak paham mana. Ni kira penerangan atas dasar kepahaman ai jela..hahaha

Pas tu letak pulak lampu UV ni..nak keringkan balik benda2 yang dah dilembutkan tadi. Hai...apa2 la pek. Ai fenin dah...janji cermin keta tak pecah daaa..dan hasil nya..memam berbeza la. Tak nampak mana lekuk asal tu. Puas ati...dan hasil ramas-tamas Cikgu apek tu bagi diskaun..hahahaha...shabbas mera baiii!!! Gambar selepas tah mana la hilang. Maaf jela...amik pon guna tepon cap ayam je kan?? Tapi memang puas ati. Kalo cermin keta baru2 kene batu...pergilah jumpa dokter ni ha..ini kat area yang nak dekat Bukit Antarabangsa tu. Eh..ke kat mana?? Tapi mase pergi Kontan hari tu tengok kat sane pon ade gak...alee,pe2 hal kol jela no tu. Jangan risau, memang ok. Kalo tak ok sure dah hentam gambar penuh kat blog dengan muka-buka punyala..hahaha

2 comments:

  1. kalo masuk insurans utk cermin depan, tambah RM50 aje kan? Tapi tanggungan dia smpai beratus2. Inipun baru kali kedua masukkan insurans cermin depan dlm list

    ReplyDelete
  2. hmmm...tula..baru tau gak pasal tu sbnrnya..tu pon apek kedai ni la bgtau..hehehe

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)